Direct naar artikelinhoud

'Kankerkliniek' houdt voet bij stuk

Een speciaal Duits politieteam onderzoekt de dood van drie patiënten van de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross in Brüggen. Toch blijft het centrum volledig achter zijn behandeling staan.

De politie roept alle recente patiënten met klachten intussen op een échte dokter te raadplegen én de politie in te lichten. Een vierde patiënt - die vorige week samen met het Belgische slachtoffer Leentje Callens (55) een zogezegd totaal onschadelijke baxter kreeg - ligt nog altijd in het ziekenhuis. "We verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek", zegt het centrum. Vandaag is er een overleg gepland tussen Nederlandse en Duitse speurders.

'Extra middel'

Opvallend: in hun communicatie praat het Klaus Ross Centrum nog altijd over slechts één overleden patiënte. "Onze gedachten en welgemeende condoleances gaan uit naar haar familie, vrienden en kennissen", klinkt het. Het centrum in Brüggen - vlak bij de grens met Nederland - is al dagen gesloten. "Wegens omstandigheden", hangt er op een briefje op de deur. De politie heeft de toegang tot de kliniek verzegeld. "We staan nog steeds 100 procent achter onze filosofie, behandeling en passie om de best aanvullende behandeling te geven aan hen die dat nodig hebben en dat vragen", zegt het Klaus Ross Centrum. "De alternatieve, complementaire geneeskunde is een extra middel in de strijd tegen ziektes, in het bijzonder kanker."

De familie van de overleden patiënte Leentje Callens (55) uit Beveren-Waas zegt dat het aanneemt dat de natuurarts te goeder trouw handelde. Vlak nadat de patiënten slecht hadden gereageerd op de infusen van Klaus Ross vertelde de natuurarts aan de echtgenote van Callens dat hij voor het eerst baxters in Amerika in plaats van in Duitsland had gekocht. "We wachten nu op resultaten van het toxicologisch onderzoek. Dat kan vier tot vijf weken duren", zeggen de nabestaanden van Leentje Callens.