Direct naar artikelinhoud

In de verf gezet

Zaterdag 23 augustus strijkt in Brussel het Holi Color Festival neer. Het traditioneel Hindoeïstisch feest ontstond in India en luidt de lente in. Dans, versnaperingen en elkaar bestrooien met kleur, parfum en water vormen de onderdelen van Holi-Phagwa.

Ondertussen is Holi-Phagwa opgepikt door Holi One en die maken er wereldwijd één groot feest van. In steden als Philadelphia, Mexico, Johannesburg, Rio maar ook Krakau, Wenen, Budapest en Praag wordt er hevig gefeest, gesmeten met verfzakjes en daarbij benadrukt dat iedereen gelijk is.

In 2012 vond het evenement al eens plaats in Brussel, in 2013 verhuisde het naar Antwerpen maar dit jaar is de hoofdstad terug aan de beurt.

In Tour & Taxis worden zaterdag 25.000 bezoekers verwacht. Onder andere Felix Da Housecat, Marcapasos en Punjabi Mc komen platen draaien. Voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van de kleurengekte is er op zaterdag 7 september ook de Color Run, eveneens in Tour & Taxis. Zelfde concept, maar dit keer is er een loop van 5km aan verbonden. Erna feesten de deelnemers verder.

Voor tickets en meer informatie: www.holione.com en www.sport.be/thecolorrun