Direct naar artikelinhoud

Naam Meeusen valt in doping-onderzoek

Tom Meeusen mag morgen niet starten in de Wereldbekerveldrit van Rome. Reden is een onderzoek tegen een Leuvense dokter waar Meeusen om advies ging.

Vermits een intern bondsreglement zegt dat renners die genoemd worden in een dopingonderzoek niet kunnen aantreden in landenevenementen, mag Meeusen zondag niet starten. Hij mag geen enkele Wereldbekerwedstrijd meer rijden zolang het onderzoek loopt.

"We wensen hierbij te benadrukken dat Tom in deze zaak enkel als getuige wordt verhoord. Tegen hemzelf is er tot op heden geen enkele beschuldiging. Tom en het team doen er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over deze zaak", klonk het bij zijn team Telenet-Fidea.

"Net nu ik me volledig hersteld voel van alle problemen die me de jongste maanden parten speelden, gebeurt dit. Ik vind het vreselijk, omdat ik me totaal van geen kwaad bewust ben", zegt Tom Meeusen. "Ik sta recht in mijn schoenen, ik ben geen valsspeler. Ik ben een deel van een onderzoek, dat is alles. Alles begon toen ik op weg naar de cross in Diegem plots door de politie ben tegengehouden. De agenten hebben toen mijn camper onderzocht en niets gevonden. Ik vind het vreselijk jammer dat ik in Rome niet mag starten. Mijn vader was ondertussen al met de camper ter plaatse", klinkt het.

Manager Hans van Kasteren steunt Meeusen voor de volle honderd procent. "Ik weet dat het hele management van het team achter Tom staat."

Spanje en Servië spelen finale Hopman Cup

Servië en Spanje spelen vandaag in het Australische Perth de finale van de Hopman Cup tennis, het officieuze WK voor gemengde landenteams. Servië plaatste zich voor de eindstrijd na winst in zijn laatste groepsmatch tegen het al uitgeschakelde Duitsland. Eerst versloeg Novak Djokovic Tommy Haas met 6-2 en 6-0. Aansluitend was Ana Ivanovic met 6-0 en 6-1 veel te sterk voor Tatjana Malek. In de finale speelt Servië als winnaar van groep A tegen Spanje, het beste team uit groep B. De Spaanse tandem bestaat uit Fernando Verdasco en Anabel Medina Garrigues.