Spookrijder zegt dat slachtoffer zelf dodelijk ongeval veroorzaakte

Een spookrijder die afgelopen weekend een dodelijk slachtoffer maakte bij een aanrijding, heeft de politie laten geloven dat niet hij maar zijn slachtoffer de spookrijder was. De man was de enige overlevende van de aanrijding op de A17 tussen Doornik en Moeskroen, waarbij een 31-jarige man om het leven kwam. Hij legde achteraf een valse verklaring af over de ware toedracht van het ongeluk.
Het ongeval gebeurde op de A17, tussen Moeskroen en Doornik

Het ongeluk gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2 uur op de A17 ter hoogte van de afrit Templeuve. Een Mercedes 4x4 die in de richting Doornik-Moeskroen-Kortrijk reed, maakte daar rechtsomkeer op de snelweg. De spookrijder kwam vervolgens frontaal in aanrijding met een Skoda die wel in de juiste rijrichting reed.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder van de Skoda al overleden. De spookrijder in de Mercedes was lichtgewond en stond op de pechstrook. In zijn eerste verklaring draaide hij de rollen meteen om.Ā Hij beschuldigde zijn slachtoffer, de bestuurder van de Skoda, van spookrijden. Hijzelf zou niet in staat geweest zijn om de spookrijder nog te ontwijken. In eerste instantie geloofde de politie de verklaring van de man, tot er twee getuigen van het ongeval opdoken die een heel ander verhaal vertelden.

Opgepakt

"Iedereen werd aanvankelijk om de tuin geleid door de overlevende van het ongeval. Het gaat om een persoon gedomicilieerd in Vlaanderen die in eerste instantie een valse verklaring aflegde. Wij hebben de politie gevraagd om de man op te sporen, op te pakken en opnieuw te verhoren", aldus de substituut van de procureur des Konings van Doornik-Bergen, FrƩdƩric Bariseau.

Het onderzoek van de ordediensten wees uit dat de bestuurder van de Mercedes gelogen heeft. De man werd gisteren opgepakt. Hij verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter, die over zijn verdere aanhouding moet beslissen.

Wat moet je doen als je een spookrijder ziet?

Meest gelezen