Twintiger doodgestoken na halloweenfuif: “Hij wilde dat meisje alleen maar helpen”

© **

© ram

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

In café L’Estrade in de Corbiestraat in Mol is in de nacht van zaterdag op zondag de 28-jarige Johnny Hensen uit Neerpelt gestorven nadat hij werd neergestoken. “Hij was een wereldverbeteraar die aan zijn eind kwam omdat hij iemand wilde helpen”, zegt Mike Hensen, de vier jaar jongere broer van Johnny.

Jan BEX en Ronny Van den Ackerveken

Het café in de Corbiestraat, een bekende uitgaansstraat in Mol, is sinds de tragische feiten verzegeld. De uitbater, die enkele weken geleden de zaak overnam, organiseerde zaterdagavond een Halloweenfuif. Enkele jongeren vielen omstreeks 1 uur een minderjarig meisje uit Rijkevorsel lastig. Johnny Hensen kwam tussenbeide, maar kreeg daarbij twee steken met een mes. Een in zijn buik en een in zijn hartstreek.

“Het slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen”, zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. “Het meisje uit Rijkevorsel raakte lichtgewond. De dader is een 28-jarige man uit Mol. Hij is aangehouden voor doodslag. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid. Het gaat om iemand met een gerechtelijk verleden.”

“Hij was op het foute moment op de verkeerde plek”, zegt een aangeslagen Mike Hensen over zijn broer. “Hij wilde met enkele vrienden iemand beschermen die bedreigd werd. Hij kende dat meisje niet eens, maar wilde haar gewoon helpen. Zo zat hij nu eenmaal in elkaar. Hij was ook vegetariër om dieren geen leed aan te doen.”

Slachtoffer Johnny Hensen (28) was vader van twee kinderen. Zijn jongste kind is nog geen anderhalf jaar oud. Johnny had nog wel zijn domicilie in Neerpelt, maar verbleef meestal bij zijn vriendin in Lommel. Hij werkte als arbeider bij Dyka Plastics in Overpelt.

Stoere jongen met klein hartje

Ook zijn schoonzus Kelly Ignoul wil getuigen: “Ik wil vooral niet dat mensen van Johnny een fout beeld zouden krijgen. Hij was absoluut geen vechtersbaas, maar juist een hele warme persoon die altijd klaar stond om te helpen. Eigenlijk was hij te goed voor deze wereld. Dat heeft hij nu moeten bekopen. Hij had bijvoorbeeld een Facebookprofiel, maar liet dat verwijderen omdat hij niet tegen al die zever op Facebook kon, zoals hij dat noemde. Hij was gevoelig, trok zich snel iets aan. Misschien kan ik hem nog best omschrijven als een stoere jongen met een klein hartje.”

Ook Neerpeltenaar Jacky Leynen, zaakvoerder van Jack’s Fitness, kende het slachtoffer goed: “Johnny heeft hier veel getraind, ook nog toen ik voor de huidige fitnesszaak een boksclub had. Ik ken hem als een rustige jongen. Absoluut geen blaaskaak of vechtersbaas. Integendeel. Een fijne gast in de omgang. Maar hij wilde wel een mooi lichaam hebben. Naar wat ik vernomen heb, wilde hij gewoon een meisje beschermen dat bedreigd werd. Tragisch.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen