Ruzie over ‘te hoge’ boordsteen: "Dit is pure pesterij"

© rdl

In Wanzele neemt een bewoner het niet dat een recent aangelegde boordsteen hem verhindert om gebruik te maken van de achterliggende parkeerstrook die zijn eigendom is. “Dit is pure pesterij vanwege de gemeente.”

Rudi De Koker

Nico Van de Velde uit de Nonnenbosstraat in Wanzele is boos op het gemeentebestuur. Dat liet de technische dienst vorige week een nieuwe boordsteen plaatsen die zo'n 15 centimeter boven het voetpad uitsteekt. Volgens Nico Van de Velde raakt hij daardoor niet meer op de parkeerplaats naast zijn oprit.

Schepen van Openbare Werken Robert De Mulder (CD&V) ontkent dat de gemeente Nico Van de Velde viseert. Hij verwijst naar het reglement dat sedert januari van dit jaar van kracht is. “Iedereen heeft recht op een gratis oprit van vier meter. Wil men daar een bijkomende parkeerplaats bij van vier of acht meter, dan moet men hiervoor bijbetalen. In dit concrete geval is het simpel: indien de eigenaar 480 euro betaalt, dan krijgt hij zijn bijkomende parkeerplaats”, legt Robert De Mulder uit. “Zo niet, dan mag hij het voetpad niet als oprit gebruiken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen