OVERZICHT. Welke diensten zijn op deze brugdag gesloten, en welke niet?

Het is voor velen een brugdag vandaag, omdat het dinsdag Allerheiligen is. Maar onder andere de banken en bpost nemen die brugdag niet. Normaal gezien krijgt u dus wel post in uw bus, zo laat bpost weten. Ook de banken zouden normaal gezien open zijn.

Op maandag 31 oktober verloopt de dienstverlening van bpost normaal: de postkantoren zijn open, de brieven en pakjes worden uitgereikt en de Contact Centers voor particulieren en bedrijven zijn bereikbaar, zegt bpost. De postpunten volgen de openingstijden van de instelling of handelszaak waar zij gevestigd zijn.

Ook de banken zijn open. “Maandag is geen bank holiday, dus afgezien van individuele beslissingen van kantoren, zouden de banken open moeten zijn”, zegt Febelfin. “Wij maken de brug niet.”

Dinsdag 1 november is een wettelijke feestdag: de postkantoren en Contact Centers zijn gesloten, er worden geen kranten, brieven en pakjes uitgereikt. De rode brievenbussen worden niet gelicht. Ook de banken zijn dicht.

Steden en gemeenten

Wat de diensten bij steden en gemeenten betreft, is er geen eenduidig beeld voor de brugdag. “Elke gemeente of stad beslist daar zelf over”, zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Zo is er in Antwerpen een aangepaste regeling voor de stadsdiensten. Ook de afvalophaling op maandagavond en dinsdag 1 november overdag wijzigt. De containerparken in Antwerpen zijn dinsdag ook toe.

Ook in Gent zijn niet alle stadsdiensten open zoals normaal. Een aantal loketten zijn maandag enkel in de voormiddag open. Dinsdag en woensdag, op Allerzielen, zijn de stadsloketten en dienstencentra van (regio) Gent gesloten. De containerparken rond in en rond Gent zijn morgen gesloten.

Ook de stadsdiensten in Brugge blijven toe op dinsdag en woensdag. Maar vandaag is het Huis van de Bruggeling wel open. De containerparken zijn morgen gesloten.

In Hasselt zijn de meeste stadsdiensten vandaag open. Morgen en overmorgen zijn ze gesloten. Het containerpark van Kuringen is vandaag gesloten, net als dinsdag en woensdag. Ook het containerpark van Sint-Lambrechts-Herk van Hasselt is morgen en overmorgen dicht, maar vandaag is het wel open.

De stadsdiensten van Brussel zijn vandaag open, maar sluiten zoals in andere steden morgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen