Direct naar artikelinhoud

Lewandowski geeft Duitsers nachtmerries

Duitsers Jérôme Boateng en Mats Hummels staan vanavond voor de zware taak om topspits Robert Lewandowski van Polen het scoren te beletten.

"Hoe stopt men Lewandowski?" Dat vroeg de Berlijnse krant Der Tagesspiegel zich af. De aanvaller van Bayern München is dé man bij Polen, dé man in de Bundesliga (121 doelpunten in zes seizoenen), een van de beste nummers negen ter wereld.

Joachim Löw rekent op Jérôme Boateng en - allicht - Mats Hummels. De ene ploegmaat bij Bayern, de andere ex-ploegmaat bij Borussia Dortmund en toekomstige ploegmaat. "Ik sta elke dag tegenover hem op training", zei Boateng. "Ik weet hoe hij functioneert, maar Robert laat zich nooit helemaal uitschakelen."

Ook Mats Hummels heeft veel respect voor de aanvaller. "Hij is een bijzonder complete spits. Hij kan de bal goed bijhouden, is stevig, heel krachtig en gebruikt zijn lichaam goed. Het wordt een grote uitdaging om tegen hem te spelen."

Lewandowski zelf bleef op de vlakte over de ontmoeting met zijn tweede thuisland. "We weten hoe sterk de Duitsers zijn. We moeten kalm blijven en vertrouwen hebben in onszelf, zoals tegen de Noord-Ieren."