Direct naar artikelinhoud

Dewinter wil revanche op De Wever

Filip Dewinter wil bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de Antwerpse lijst van het Vlaams Belang een laatste keer trekken. De kopman hoopt revanche te halen op Bart De Wever (N-VA), die zijn partij bij de laatste stembusgang verpletterd heeft.

"Ik ben kandidaat om de lijst te trekken, maar het is aan de partij om te beslissen", vertelt Filip Dewinter in een interview met atv, de Antwerpse regionale zender. "In de loop van het komende jaar gaan we hierover zeker een beslissing nemen."

Vernieuwen hoeft dan niet bij het Vlaams Belang ? "Ik kan de bokshandschoen opnemen, om Antwerpen terug te geven aan de Antwerpenaar", vervolgt Dewinter. "En ik wil revanche nemen op huidig burgemeester De Wever, want die is met mijn stemmen gaan lopen."

Dewinter verwacht dat de verkiezingen in Antwerpen over migratie zullen gaan, het kernthema van zijn partij. "De Wever heeft misschien mijn stemmen, maar wat heeft hij ermee gedaan? De islamisering van Antwerpen is gewoon doorgegaan."

Het is nog afwachten of Vlaams Belang opnieuw voor Dewinter zal kiezen. Huidig voorzitter Tom Van Grieken heeft al herhaaldelijk gezegd dat hij een nieuwe wind door de partij wil laten waaien. Maar Dewinter lijkt zich niet zomaar op pensioen te laten sturen.