Gewapende man verschanste zich ’s nachts in centrum van Brugge

© Tim Lescrauwaet

© Tim Lescrauwaet

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een straat in het centrum van Brugge is in de nacht van zondag op maandag een aantal uur afgesloten geweest. Een gewapende man verschanste zich in een woning, maar gaf zich uiteindelijk zelf over.

De politie kreeg voor middernacht de informatie dat een mogelijk zwaarbewapende man zich in een huis in de Zwarteleertouwersstraat schuilhield. De politie nam geen risico en sloot de straat volledig af. Er mocht geen verkeer meer door en bewoners moesten binnenblijven.

Het Cobra-team van de Brugse politie, een speciaal getrainde eenheid, kwam ter plaatse en kreeg steun van teams van Brussel en Gent. Ze stonden paraat om het huis binnen te vallen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. De politie kon succesvol onderhandelen met de man en na meer dan vier uur kwam hij ongewapend naar buiten.

De man werd onmiddellijk gearresteerd en er volgde een huiszoeking. Meer details zijn op dit moment niet bekend. Het is ook niet duidelijk of de man gewapend was met messen of vuurwapens, of wat zijn motief was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen