Direct naar artikelinhoud

Halfhartige rit zonder pit

BRIDGET JONES'S BABY
Romantische komedie
Van: Sharon Maguire
Met: Renée Zellweger, Patrick Dempsey, Colin Firth
Duur: 122 minuten

In Bridget Jones's Baby, de derde aflevering uit de franchise, staat de onzekere heldin met zelfspot voor de volgende, weinig verrassend uitgewerkte keuze: tussen welke twee met elkaar concurrerende mannen moet de pas 43 jaar geworden én zwangere Bridget kiezen? Na een dubbele onenightstand wil ze geen vruchtwaterpunctie doen om de identiteit van de vader te achterhalen. Wie wordt het: oude vlam Mr. Darcy (Colin Firth) of de bevallige Amerikaan Jack Qwant (Patrick Dempsey) die ze op Glastonbury tegen het lijf is gelopen?

De ensemblecast houdt je wakker voor wat anders een halfhartige rit zonder veel pit is. En je vraagt je vooral af waar die zo geroemde komische gusto van Jones is? Slapstick met een draaideur? Nu ja. Kijk naar de input van Emma Watson als Jones' gynaecoloog en het kwik in thermometer Scherpe Gevatheid gaat fluks omhoog.

Geen it-girl meer

Ondanks de komische energie is het scenario voorspelbaar en is de filmstijl allesbehalve ambitieus. Plus: in 2001 was BJ een it-girl, omdat ze op haar manier de druk op vrouwen hekelde. Ook nu verrast het om te lezen hoe sommigen zich in bochten wringen om van deze optimistische single, nu ouder en wijzer, een feministisch icoon te maken, terwijl ze au fond ouderwets is.

Ook al wordt er licht de spot gedreven met Femen, het conservatisme en dwangmatige bazen, de satire in Bridget Jones's Baby is erg braaf. De strijd en de problemen van Bridget zijn louter uitdagend voor de fans.