Direct naar artikelinhoud

Kat-en-muisspel zonder eind

Nacht van donderdag op vrijdag, Marseille Zo'n 250 dronken Engelsen maken heibel aan een pub in de oude haven. Ze gooien met flessen naar agenten. Alle cafés sluiten meteen de deuren. Zeven mensen raken gewond: drie supporters en vier agenten.

Vrijdagavond, Marseille

Engelse en Russische supporters raken slaags met elkaar en met de politie. De politie gebruikt traangas en wapenstok. Er worden zeven mensen aangehouden.

Zaterdagnamiddag, Marseille

200 Russische supporters gaan op de vuist met 300 Engelsen. Er wordt gegooid met flessen en stoelen. Er volgt een kat-en-muisspel met de politie dat anderhalf uur duurt. Er vallen zestien gewonden, van wie vier zwaargewond en één die in levensgevaar verkeert.

Zaterdag, 20 uur, één uur voor Engeland-Rusland, Marseille

Opnieuw moet de politie traangas en het waterkanon gebruiken: groepen Engelsen en Russen gooien op een rotonde flessen naar elkaar. De orde wordt snel hersteld.

Zaterdag, net na de match, Marseille

Na het fluitsignaal bestormen Russische supporters het vak van de Engelsen. Ze slaan iedereen op hun route in elkaar. Engelsen moeten lopen voor hun leven. Balans: negentien gewonden.

Zaterdagavond, Nice

Ierse en Poolse voetbalfans gaan op de vuist, nadat ze zijn uitgedaagd door Fransen. Er wordt met flessen gegooid, maar de politie komt snel tussenbeide. Er vallen zeven gewonden.