Direct naar artikelinhoud

Transfer Defour in het slop

De transfer van Steven Defour (28) naar Abu Dhabi zit in een impasse. Anderlecht eist dat de transfersom van 7 miljoen in één keer wordt betaald. Al Jazira weigert toe te geven en stelt een ultimatum.

Mitch Bakkovens, vertegenwoordiger van de Arabische club, is het beu. "Ze krijgen twee dagen om akkoord te gaan met ons huidige bod. Anders is het over." Paars-wit verkiest de aanbieding van Burnley. De club uit de Premier League wil een transfersom van 9 miljoen betalen, 2 miljoen meer dan de club uit Abu Dhabi dus. "Maar Steven wil helemaal niet naar Engeland. Hij wil enkel naar Al Jazira", zegt Bakkovens. Woorden die bevestigd worden in de entourage van de middenvelder. Defour gelooft niet in het sportieve plan van Burnley. Bovendien kan hij 3 miljoen verdienen in Abu Dhabi, tegenover 'slechts' 1,8 - met premies - in de Premier League.

Bakkovens: "Wel, ik ben niet van plan om ons bod te wijzigen. Het is te nemen of te laten. Al Jazira is geen Chinese club die cash 7 miljoen legt. Geen enkele normale club doet dat. Ik heb geen zin in dit getreuzel. Binnen twee dagen keer ik terug naar Abu Dhabi, met of zonder Defour. Geloof me. Ik ga er geen slaap voor laten als deze deal niet lukt."

Vraag is of de gespierde woorden van de Arabische club weerklank vinden in Anderlecht. Het bestuur is niet geneigd om water bij de wijn te doen, ook al omdat Defour vervangen op dit moment van de transferperiode een vrijwel onmogelijke taak is.

Praet en Defour mee naar STVV

Ondertussen groeien de frustraties bij de middenvelder wel. Hij voelt zich niet correct behandeld door paars-wit. Het feit dat de voorwaarden voor zijn transfer al talloze keren zijn aangepast, steekt bij Defour. Hij en zijn gezin hebben hun zinnen echt wel op een vertrek naar de Emiraten gezet. Mislukt deze transfer, dan blijft Anderlecht achter met een ontevreden speler.

Coach René Weiler deed wel nog zijn best om optimistisch te zijn. "Steven blijft zich professioneel gedragen. Ik ben heel tevreden over de manier waarop hij blijft werken." Om daar fijntjes aan toe te voegen: "Ik vind dat spelers af en toe hun contract tot het einde moeten respecteren."

Normaal gesproken zit Defour dus in de selectie voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden van vanavond. Vraag blijft of zijn hoofd wel naar voetbal zal staan.

Ook Dennis Praet zit vanavond gewoon in de selectie. Daarmee komt eindelijk een einde aan de geruchten dat de middenvelder niet meer voor paars-wit zou willen spelen om een transfer af te dwingen. De 22-jarige Leuvenaar was de afgelopen weken gewoon geblesseerd aan de lies. "Praet is een uitstekende speler", sprak Weiler. "Ik zou graag hebben dat hij blijft. Hij zit in de selectie, ja. Al is het misschien wat vroeg om hem in de basis te laten starten."

Verdediger Kara Mbodj zit niet in de kern. Hij heeft last van zijn knieën. Het synthetisch veld op Staaien zou dat probleem erger maken.

Weiler zal wellicht wel roteren om met een zo fit mogelijke kern te kunnen beginnen aan de Europa League-match tegen Slavia Praag van komende donderdag.