Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Hot chocolate bar: de lekkerste warme chocomelk op een rijtje

Wat is jouw lievelingsseizoen? Daar kunnen meningen over verschillen. Maar zeg "warme choco" en plots is de winter héél populair! Zeker met deze recepten om je chocolademelk te pimpen. Dat wordt een heerlijk warme winter!

Wat heb je nodig:
De basis (voor 1 kop): 
200 ml volle melk 
klontje boter 
100 g pure chocolade 

Chocolademelk met marshmallows: 
15 g gekleurde marshmallows

Pittige chocolademelk: 
snuf cayennepeper
schil van 1 sinaasappel
50 ml slagroom, opgeklopt
1/2 el suiker
cacaopoeder

Chocolademelk met munt:
80 ml slagroom
1/2 el suiker
2 zakjes muntthee
munttakje

Zo maak je het:
De basis: smelt de boter met de chocolade in een pannetje. Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. 

Voor de chocolademelk met marshmallows: 
1. Giet de chocolademelk in een kopje en leg er de marshmallows in. Laat even smelten. 

Voor de pittige chocolademelk: 
2. Doe de sinaasappelschil en cayennepeper bij de kokende chocolademelk en laat 2 minuten koken. Giet in een kop, lepel er wat slagroom op en bestrooi met wat sinaasappelrasp en cacaopoeder. 

Voor de chocolademelk met munt: 
3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Zet koel. Voeg de theezakjes bij de wame chocoladmelk en laat 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes. Giet de chocolademelk in een kop. Garneer met de opgeklopte slagroom en een munttakje. 

Tip: Serveer met een stukje appelcroissant.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel