© Happy Kiddo

Gentenaars hebben een oplossing voor kinderen die te snel uit hun kleren groeien

Kinderen groeien als kolen en voor je het weet zijn ze alweer uit die ene trui gegroeid waarvan je vond dat hij of zij er zo leuk mee stond. Het is ongetwijfeld een frustratie van heel wat ouders dat de kleding die je voor ze koopt maar een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. In Gent hebben ze daar met Happy Kiddo nu een oplossing voor bedacht.

flb

Bij Happy Kiddo kun je elke maand een box bestellen met kinderkleertjes. Ben je ze aan het einde van de maand beu of heb je zin in wat anders, dan kun je die kleertjes gewoon inruilen voor andere zonder dat je die moet weggooien. Wil je ze liever bijhouden, dan kan dat ook gewoon. Je kunt kiezen voor een kleine (32,95 euro), medium (61,95 euro) of grote (89,95 euro) box voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Daarin vind je respectievelijk 5, 10 en 15 genderneutrale kledingstukken van voornamelijk Belgische en Nederlandse merken.

Duurzaam dus en dat is het om wel meer redenen. Er wordt niet enkel met lokale leveranciers gewerkt, het initiatief wil ook de enorme berg kleding die we elk jaar weggooien helpen beperken. Klinkt het je als muziek in de oren, dan woon je hopelijk in Gent want het project loopt voorlopig enkel daar. Wil je graag wat van dichterbij kennismaken met Happy Kiddo? Dan kun je op 5 november deelnemen aan een startdag. Inschrijven via de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer