© Dmitry Ersler - Fotolia

Belgen steeds vaker alleen op reis: voor deze vijf valkuilen pas je maar beter op

België telt almaar meer singles. Vandaag woont ruim één Belg op de vijf alleen. Het stijgend aantal alleenwonenden laat zich ook voelen in de reissector. Het aantal geboekte rondreizen door singles nam vorig jaar sterk toe, meldt touroperator Neckermann. Daarom verzamelde het vijf eenvoudige tips voor de Belgische soloreiziger.

gjs

Betaal niet de volle pot voor je hotelkamer

Een leven als single betekent in de praktijk vaak dat je meer betaalt. Je betaalt de volle prijs, waar koppels de prijs door twee delen. Dat geldt ook voor reizen. Een hotelkamer heeft een vaste prijs. Wie met twee personen reist, deelt de prijs van de kamer door twee. Wie de kamer alleen reserveert, betaalt dezelfde prijs. Laat je niet vangen aan dit zogenaamde single supplement. Ga op zoek naar reisorganisaties die singles niet de volle pot laten betalen voor een hotelkamer.

Praat je mond niet voorbij

Een van de leuke kanten aan reizen is dat je nieuwe mensen ontmoet. Maar let voor je eigen veiligheid op dat je niet te veel vertelt. Niet iedereen die je reispad kruist, heeft goede bedoelingen. Soloreizigers zijn een makkelijke prooi. Het is wel een goed idee om de receptie van je hotel te vertellen welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken en hoe laat je ongeveer denkt terug te keren. Zo waken ze mee over je.

Laat de verveling niet toeslaan

Wanneer je alleen reist, loop je het risico om je sneller te gaan vervelen. Zeker ‘s avonds is dat het geval. Hou daarom een reisdagboek bij. Niets zo fijn om na een boeiende dag je ervaringen en emoties neer te schrijven aan de bar van je hotel. De bezienswaardigheden en activiteiten die je overdag met je smartphone vastlegde, laten je schrijfsels echt tot leven komen voor je vrienden thuis.

Verlies je papieren niet

Niets ergers dan in een vreemd land je reisdocumenten te verliezen. Zeker wanneer je alleen reist. Helaas gebeurt het sneller dan je denkt: even verstrooid of een handige tasjesdief en weg identiteitskaart. Maak daarom van al je reisdocumenten een scan en e-mail ze naar jezelf. Als je ze kwijt bent, heb je nog altijd een digitale kopie bij de hand.

Neem niet te veel hooi op je vork

Je gaat op vakantie om je te ontspannen. Stouw je dagen niet vol van ‘s morgens tot ‘s avonds. Verken het land, regio of stad op een aangenaam ritme. Je ziet veel meer als je rustig reist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer