Direct naar artikelinhoud

Pozzato geeft samenwerking met Ferrari toe

Filippo Pozzato heeft tijdens zijn verhoor door de antidopingcommissie van het Italiaans olympisch comité (CONI) bekend van 2003 tot en met 2009 te hebben samengewerkt met de levenslang geschorste Michele Ferrari. De Italiaan voegde er wel aan toe hij enkel trainingsschema's van de omstreden arts ontving. Toch riskeert Pozzato een schorsing van zes maanden.

Drogba verlaat Chelsea voor China

Voetbal

Didier Drogba voetbalt de volgende 2,5 jaar voor het Chinese Shanghai Shenhua. De Ivoriaan trekt na acht jaar de deur dicht bij Chelsea.Het gerucht deed al langer de ronde, maar nu maakte de spits het nieuws officieel bekend op zijn website. Bij Shanghai Shenhua zou Drogba liefst 250.000 euro per week verdienen. Hij wordt daarmee de best betaalde speler in de Chinese Super League.

Malisse opnieuw naar kwartfinale Rosmalen

Tennis

Voor het derde jaar op rij staat Xavier Malisse (ATP 95) in de kwartfinale van de Unicef Open. Gisteren ontdeed de Kortrijkzaan zich met 7-6, 6-2 van de onbekende Italiaan Paolo Lorenzi (ATP 87). Tegen Gilles Muller (ATP 54) zal het opnieuw een moeilijke wedstrijd worden. Kirsten Flipkens (WTA 262) versloeg in de achtste finales Daria Gavrilova (WTA 282) met 7-5 en 7-6.

Bouhanni slaat toe in Halle-Ingooigem

Wielrennen

De 21-jarige Nacer Bouhanni heeft de 65ste Halle-Ingooigem gewonnen. In een massasprint rekende het Franse talent af met zijn FdJ-ploegmakker Arnaud Demare en de Nederlander Tom Veelers. Kenny Dehaes finishte vierde. Vreemde vlegel, die Nacer Bouhanni: een Fransman met Algerijnse ouders die een diploma van politieagent op zak heeft én in de winter bokst.