Direct naar artikelinhoud

Tom De Sutter zeker twee maanden out

Na vijf dagen voorbereiding zit Club Brugge met de handen in het haar. Tom De Sutter (28) moet onder het mes en is naar verwachting twee à drie maanden onbeschikbaar. Blauw-zwart moet nu toch op zoek naar een extra spits.

Slecht nieuws voor Tom De Sutter en Club Brugge. De centrumspits heeft ondanks een rustperiode in het tussenseizoen nog steeds last van pubalgie, de blessure die hem in de play-offs deels van het veld hield. De aanvaller is bijgevolg genoodzaakt om een operatie te ondergaan.

De Sutter gaat vandaag al onder het mes om het hardnekkige euvel ter hoogte van de liesstreek en de buikspieren te verhelpen. De spits zal twee tot drie maanden buiten strijd zijn en mist dus de competitiestart en de Europese kwalificatiewedstrijden.

Opvallend: De Sutter is sinds de play-offs op de sukkel, maar toch besliste Club in mei geen operatie uit te voeren. De aanvaller hervatte na een rustperiode deze week heel voorzichtig de individuele training, maar toch stak de pijn de voorbije dagen opnieuw de kop op. Bijgevolg is een operatie onafwendbaar en moet Michel Preud'homme een van de sterkhouders van zijn elftal tot eind augustus missen. Voor De Sutter zelf, die vorig seizoen ook al eens enkele maanden opzij stond met een knieblessure, is dit een nieuwe tegenvaller.

De blessure van De Sutter heeft zo haar gevolgen voor Club, dat deze zomer niet van plan was een extra aanvaller in te lijven. Met De Sutter, Castillo en Sabala denkt blauw-zwart immers over drie volwaardige centrumspitsen te beschikken.

Versterking

Nu de belangrijkste van dat trio enkele maanden in de lappenmand ligt, is het aannemelijk dat blauw-zwart toch op zoek gaat naar offensieve versterking. Castillo bleek vorig seizoen nog niet klaar om week na week als speerpunt van Club te fungeren, terwijl de Let Sabala nog alles te bewijzen heeft. Mede doordat hen in augustus twee belangrijke voorrondes van de Europa League te wachten staan, gaan de Bruggelingen beter vandaag dan morgen op zoek naar een extra aanvallend alternatief.