Direct naar artikelinhoud

Fellaini is tweede keus voor Manchester United

Marouane Fellaini is effectief het plan-B van Manchester United. Als de Engelse kampioen er niet in slaagt Cesc Fabregas in te lijven, gaat hij vol voor de Rode Duivel.

Nadat eerste keus Thiago Alcántara voor een transfer naar Bayern München opteerde, bracht manager David Moyes meteen een bod van 31 miljoen euro uit op Cesc Fabregas. Barcelona legde dat naast zich neer. De Spaanse club is niet zinnens zijn middenvelder te verkopen, tenzij er veel geld tegenover staat, minimum veertig miljoen euro. Bij United stellen ze alles in het werk om Fabregas te overtuigen. Onder andere Robin van Persie, goeie vriend van de Spanjaard, werd ingeschakeld om de speler te charmeren.

Toch houdt Moyes rekening met een tweede afwijziging. Als de deal met Fabregas niet doorgaat, focust hij vol op Fellaini. Dat bevestigden bronnen uit Manchester. Hij is een ander type dan Fabregas, maar wel een middenvelder die in Moyes' plaatje past. De Schot kent Fellaini dan ook als geen ander. Hij haalde hem destijds voor 22 miljoen euro van Standard naar Goodison Park en kent ook alle punten en komma's in zijn contract bij Everton.

Zoals geweten staat daarin een clausule waardoor Fellaini tot begin augustus voor 26,5 miljoen euro kan vertrekken naar een club die Champions Leaguevoetbal speelt, daarna loopt de prijs op tot 35 miljoen euro. Moyes weet dus dat hij snel moet handelen.

Manchester United is niet de enige gegadigde voor Fellaini. Ook Arsenal, dat al twee jaar op zijn handtekening jaagt, blijft in de running.