Direct naar artikelinhoud

Hantuchova weer te sterk voor Wickmayer

Daniëla Hantuchova (WTA 31) mag zich stilaan tot het officiële zwarte beest van Yanina Wickmayer (WTA 22) uitroepen. Gisteren won ze voor de vijfde keer in drie jaar tijd van onze landgenote, dit keer met 6-4, 7-6 in de eerste ronde van de B-Masters in Bali.

In de gelijkopgaande wedstrijd die 1u53 duurde, was het vooral de service van onze landgenote die haperde (amper 53 procent eerste opslagen) waardoor de ranke Slowaakse veelal de bovenhand had. In de eerste set maakte ze bij 5-4 de klus af, in het tweede bedrijf liet ze dat na bij een 5-4-voorsprong. Wickmayer brak terug maar moest even later in de tiebreak toch haar meerdere erkennen in de voormalige toptienspeelster.

“Technisch speelde ik de perfecte wedstrijd, behalve als het spannend werd”, zei Hantuchova achteraf. “Gelukkig kon ik het toch afmaken. Ik vond Yanina, zoals altijd, heel goed tennissen. Ik ben er dan ook trots op dat ik mijn zegereeks op haar kon aanvullen. Op deze ondergrond (snel hardcourt, red) is het belangrijk om tactisch juist te tennissen. Daarbij hielp het dat ik wist dat ik haar in het verleden ook al geklopt had. ”

Hantuchova komt in de halve finale van deze Masters voor subtoppers uit tegen Alisa Kleybanova, die titelverdedigster Arevane Rezai kansloos liet. De andere halve finale gaat tussen Ana Ivanovic en de 40-jarige Kimiko Date-Krumm. Voor Wickmayer zit het seizoen er nu definitief op.