Direct naar artikelinhoud

'Pukkelpop geannexeerd'

Jack Allsopp staat, biertje in de hand, nog even na te genieten van het warme onthaal dat hem daarnet tijdens het Just Jackconcert te beurt viel. 'Ik had er geen idee van dat we hier zo populair zijn', zegt hij, en de schaapachtige blik in zijn ogen doet vermoeden dat hij geen promopraatje staat af te steken.

Heb je het gevoel dat je een terrein verovert wanneer je voor het eerst op een festival staat?

Jack Allsop: "Ja, zeker als we buiten Groot-Brittannië spelen. Een paar maanden geleden stonden we nog in de Botanique voor een paar honderd man, en nu puilde de tent zowat uit. Bovendien maakte het publiek zoveel lawaai dat we onszelf op de duur nog nauwelijks konden horen. Ik geloof dus wel dat we Pukkelpop geannexeerd hebben."

Kun je nog een beetje volgen, intussen? Zes maanden geleden zat je totaal aan de grond, inmiddels is 'Starz in Their Eyes' een van de grootste hits die 2007 heeft voortgebracht. Je bent zowaar een meisjesidool geworden.

"Het is alleszins onvoorstelbaar wat dat ene liedje teweeg heeft gebracht. Ik reis van land naar land, wordt van het ene interview naar de andere televisieshow gebracht, en treed ondertussen haast dagelijks op. Er zijn momenten dat ik mezelf even in de arm moet knijpen. Hadden ze me vijf jaar geleden gezegd dat me dit nog zou overkomen, ik zou er eens flink mee gelachen hebben."

Is er iemand die je nog wilt zien vandaag?

"Ja, de man die mijn koelkast moet bevoorraden, want het bier is op. Dizzee Rascal heb ik al gemist, want die is bezig terwijl we hier staan te praten. Maar naar M.I.A. ga ik zeker kijken. Haar dj is een van mijn beste vrienden."

(BS)