Direct naar artikelinhoud

Germinal Beerschot wacht op transfer(geld) van François Sterchele

ANTWERPEN l In de soap rond aanvaller François Sterchele is ook zijn werkgever Germinal Beerschot helemaal het noorden kwijt. Wordt het nu Club Brugge, Standard of toch nog een derde hond?

Voorzitter Jos Verhaegen, tot donderdag op vakantie, maakt zich geen enkele illusie meer. "Sterchele gaat weg, dat is zeker. Eind deze week is het allicht beslist, en dan is het gedaan."

Of Standard, dat geregeld in de transferonderhandelingen opduikt, het spel correct speelt, kan Verhaegen niet zeggen. "Ik hoor ook geruchten dat Sterchele een akkoord heeft met Standard, maar is het waar? Ik weet dat niet. En wat is correct? Een contract wil tegenwoordig niets meer zeggen. Een club kan altijd achter de rug onderhandelen."

GBA had de transfer liever sneller doorgedrukt. Het getalm doorkruist de eigen voorbereiding omdat de club zonder het transfergeld van Sterchele geen vervangers kan vastleggen.

Morgen vindt een bestuursvergadering plaats over mogelijke opvolgers. Onder meer Aristide Bancé (Metalurg Donetsk) en Tom De Sutter (Cercle Brugge) zijn in beeld en ondertussen zou ook Cédric Roussel aangeboden zijn. Een terugkeer van Wesley Sonck, op een zijspoor bij Mönchengladbach, op het Kiel is echter niet aan de orde. Verhaegen: "Sonck? Ja, en waarom niet meteen ook Eto'o? Serieus nu, het loon van Sonck ligt te hoog, dat zijn niet onze normen."

Pogingen om Sterchele te houden door zijn loon in zijn contract aan te passen, was geen optie bij GBA. Verhaegen: "Als Sterchele zich elders zo drastisch sportief en financieel kan verbeteren, kunnen wij hem niet tegenhouden. Geld bepaalt alles, daar zijn we niet naïef in."

(BF)