Direct naar artikelinhoud

Lunch Garden ontkent geldzorgen

De directie van restaurantketen Lunch Garden ontkent dat er geldproblemen zijn. Vakbonden hadden dat beweerd in een persbericht. Ze zouden het nieuws vernomen hebben in de marge van de jongste ondernemingsraad. "Dat is volledig fout", reageert Annick Van Overstraeten, general manager van Lunch Garden. "Wij hebben dat vorige week vrijdag ook al weerlegd, dus begrijp ik niet dat de vakbonden dit bericht nu de wereld in sturen."

Van Overstraeten ontkent niet dat Lunch Garden het moeilijk heeft. "We gaan door een moeilijke periode. Zoals de hele sector momenteel. We hebben daarom wel duidelijke beslissingen genomen om bepaalde investeringen uit te stellen."

De directie van Lunch Garden probeert momenteel een nieuwe kredietlijn van 3 miljoen euro los te weken bij de banken. "De banken hebben tot op heden nog geen gunstig antwoord gegeven", klinkt het bij de bonden. "En het management wacht nog steeds op nieuws."

Over die kredietlijn wil Van Overstraeten niet praten. Lunch Garden laat weten dat het personeel over de zaken ingelicht zal worden.