Drie ongevallen op Antwerpse ring “na zalige ochtendspits”

© gva

Op de Antwerpse ring zijn maandag op korte tijd drie ongevallen gebeurd. Het fileleed tijdens de middag is voor een brugdag uitzonderlijk hoog, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

doro

Het eerste ongeval gebeurde rond 11.30 uur ter hoogte van Antwerpen-Zuid richting Nederland. Twee rijstroken waren versperd, de rijbaan is er intussen weer vrij. Een kwartier later kwam het tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenwagen op de Ring in Merksem richting Gent. De twee middenste rijstroken waren een 20-tal minuten versperd.

Iets voor de middag was er ook aan de Kennedytunnel richting Nederland een ongeval, de linkerrijstrook was nog geen twintig minuten versperd.

Met 60 kilometer file op de Vlaamse snelwegen was de hinder uitzonderlijk groot op het middaguur. “En dat komt niet alleen door de ongevallen op de ring”, zegt Peter Bruyninckx. “We hadden een zalig vlotte ochtendspits op deze brugdag, maar vanaf 9 uur begon het steeds drukker te worden. Het was alsof we met z’n allen hebben uitgeslapen maar daarna toch in de auto kropen. Er is dus enorm veel recreatief verkeer op de baan en ook veel hinder richting kust.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen