Direct naar artikelinhoud

Ex-CEO voetbalbond Philips in beeld bij Lokeren als algemeen directeur

Jean-Marie Philips, pas ontslagen bij de voetbalbond, wordt de nieuwe algemeen directeur van Sporting Lokeren. Als mogelijk overnemer valt ondertussen ook de naam van een Libische investeringsgroep rond de zoon van president Khadaffi.

Lokeren hoopt Jean-Marie Philips (65) voor 1 augustus in dienst te nemen. Philips, tot vorige donderdag CEO bij de Belgische voetbalbond, leerde voorzitter Lambrecht kennen op de Profliga. Tussen 1996 en 2007 was Philips voorzitter van die liga. ”Hij is de man met de beste administratieve voetbalkennis van België”, aldus Lambrecht. Jean-Marie Philips reageert positief op het aanbod van Lokeren. ”Mochten we akkoord gaan, dan ga ik een louter administratieve functie bekleden bij Lokeren.” Terugkeren naar het clubvoetbal vindt Philips geen probleem. ”Ik heb dit ook tien jaar gedaan bij RWDM”, zegt hij. ”De ervaring is er dus. Maar ik wil nog niet teveel op de zaken vooruit lopen, want ik wacht nog op een afspraak met de bond over de afhandeling van mijn ontslag. Dat moet nu eerst van de baan.”

Verschillende bronnen meldden ons dat Lokeren momenteel onderhandelt met een investeerdersgroep rond Saadi Saif Khadaffi, zoon van de gecontesteerde Libische leider Moammar Khadaffi. Roger Lambrecht valt (gespeeld?) uit de lucht als we hem confronteren met de geruchten. ”Libiërs? Dat weet ik niet?” Lokeren hoopt eind deze maand de participatie af te handelen.