Direct naar artikelinhoud

Tandeloos zonder Messi

FC Barcelona is in een knetterend Celtic Park met het kleinste verschil gaan winnen. Zonder Lionel Messi slaagden de Catalanen er nauwelijks in om de tegenstander pijn te doen. Messi werd hard gemist in Glasgow.

Barcelona zonder Lionel Messi, dat was gisteren als een bokser zonder punch. Kwiek dansend in de ring en voortdurend stotend op het lichaam van zijn Schotse rivaal, maar nauwelijks in staat om zo nu en dan eens echt uit te halen.

Tikken en takken zonder diepgang, daar is een beetje Schotse bokser niet van onder de indruk. Tot ver voorbij het uur liepen de spelers van coach Neil Lennon zich de longen uit het lijf. Vorig seizoen was het ze ook zo gelukt (Celtic smeerde Barça een 2-1 aan), dus waarom deze keer niet?

Zeker tegen een Barcelona dat zonder Messi net dat tikkeltje briljantie mist om de bal volledig in doel te wandelen. Neymar had gisteren de handschoen kunnen opnemen, maar verzaakte lange tijd aan die taak en werd pas nuttig toen hij er iets voorbij het uur in slaagde Celtic-aanvoerder Scott Brown met rood van het veld te laten sturen.

In plaats van zich aangeslagen terug te trekken en te wachten op de onvermijdelijke genadeslag, deelden de Schotten zélf een gevaarlijke rechterhoek uit. Een kwartier voor tijd knalde invaller Forrest een volley mooi naar de bovenhoek, maar Valdés pareerde sterk. Celtic Park veerde extatisch op. Zou het?

Net op dat moment deelde Barça de gevaarlijkste klap van de hele match uit. Een countertje, zowaar. Alexis Sanchez dweilde de rechterflank af, haalde de achterlijn en krulde de bal met veel overzicht op de knikker van de vrijstaande Fabregas. Auwch. 60.000 Schotten met één kopslag op de knieën.