Met de slogan ‘Show me the money’ rekende Bart De Wever (N-VA) in 2014 af met het begrotingsbeleid van de regering- Di Rupo. Maar ook het palmares van zijn centrumrechtse regering-Michel is niks om fier op te zijn.
Volledig scherm
Met de slogan ‘Show me the money’ rekende Bart De Wever (N-VA) in 2014 af met het begrotingsbeleid van de regering- Di Rupo. Maar ook het palmares van zijn centrumrechtse regering-Michel is niks om fier op te zijn. © BELGA

Regering Michel laat gat van 8,5 miljard achter in begroting

BinnenlandHet is met deze regering niet anders dan met de vorige. “Tegen eind 2019 loopt het gat in de begroting op tot 8,5 miljard euro, en het wordt zelfs nog groter”, schrijft De Standaard vandaag. Als nieuwe regeringen niet snel ingrijpen, loopt het tekort op tot 11 miljard euro in 2021. 

390 reacties

  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Het verraad naar de Vlaming van OVLD en NVA was al direct na de laatste verkiezingen begonnen 5 jaar geleden. We kunnen ons in Mei nog eens laten vangen, maar geen enkele partij deugt...
  • Jean-Pierre Vega

    5 jaar geleden
    De kracht van de verandering heeft gefaald, heeft ons bedrogen tot en met. En dan op het einde de regering doen vallen om het vel van Francken te redden, volksverlakkerij.
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Alles is veel duurder geworden. We hebben langs alle kanten ingeleverd. En toch slaagt die regering erin om ons met een begrotingstekort van 8,5 miljard op te zadelen. Was het niet De Wever die ons in 2014 een overschot beloofde? Wat heeft die dan de laatste 4 jaar met ons geld gedaan? Hij verdient een zware afstraffing in mei!!!
  • Eddy Mannaerts

    5 jaar geleden
    Dit is dus de kracht van verandering. Welke partij heeft er de moed om de echte problemen aan te pakken zoals de afschaffing van de senaat en de provincies, de afslanking van het aantal parlementariërs, het snoeien in de wedde, pensioenen en uittredingsvergoedingen van de zelfde parlementariërs, het snoeien in de dotaties aan de politieke partijen enz. Dan weten we tenminste op wie we moeten kiezen.
  • Kris Platteau

    5 jaar geleden
    12 miljard transfers per jaar naar Wallonië, dat is meer dan het tekort van het federale niveau en Vlaanderen (evenwicht) samen. Zonder Wallonië zou er geen probleem zijn.