Direct naar artikelinhoud

Lokeren geraakt niet voorbij Moeskroen

Lokeren had de winnaar van het weekend kunnen worden. Met een zege tegen Moeskroen-Péruwelz kon het puntenverlies van Anderlecht, Gent en Club Brugge optimaal benutten. Een prachtgoal van Dingome en keeper De Vlamynck beslisten er anders over.

Met een zege zou Lokeren Anderlecht, Club Brugge en Gent pas echt nerveus maken. Drie punten zou hen immers een gedeelde tweede plek opleveren. Mits winst dus, iets wat halfweg de eerste helft twijfelachtig leek: Diaby troefde Maric af en kopte zijn achtste van het seizoen tegen de touwen. De nul houden, het is onmogelijk voor Lokeren: het lukte hen de voorbije maanden enkel in het Europees thuisduel tegen Kharkiv. 1-0 dus, en Lokeren op achtervolgen.

Ayanda Patosi kwam als wit konijn uit de hoge hoed van Peter Maes om de bakens te verzetten. De wissel rendeerde vrijwel meteen. Patosi dropte de bal tussen verdediging en doelman van de thuisploeg, waar Leye koel afwerkte. Ook achterin vielen de Lokerse puzzelstukjes plots in elkaar.

Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Lokeren op voorsprong. Maric zette een strafschop om na een tackle van Peyre op Odoi net buiten, of net binnen de zestien. Lokeren belegerde nu echt het doel van Moeskroen. Vanaken leek de 1-3 te maken, maar De Vlamynck pakte uit met een wereldsave. Even later krulde Patosi de bal net onder de lat, maar opnieuw schudde De Vlamynck een geweldige redding uit zijn handschoenen. Lokeren vergat de voorsprong uit te diepen, en kreeg wat later het deksel op de neus.

Invaller Dingome strafte balverlies van Odoi af en krulde de bal van buiten de zestien meter enig mooi in de bovenhoek. Een vijfde in plaats van een tweede plaats voor Lokeren.