Direct naar artikelinhoud

Próxima Estación: ManiFiesta

ManiFiesta
16-18/9, Staf Versluys Centrum, Bredene, manifiesta.be

Het Feest van de Solidariteit wordt dit jaar afgetrapt door het ultieme geëngageerde podiumbeest. Nee, niet Bono. Wel Manu Chao staat komende vrijdag op het podium in Bredene. De Franse artiest van Spaanse origine had met zijn vorige groep Mano Negra een zeer goede livereputatie, maar ook zijn nieuwe band La Ventura staat hoog aangeschreven. En geef toe, op nummers als 'Me gustas tu', 'Bongo bong' en 'Clandestino' kan niemand blijven stilstaan.

Maar ook de rest van het weekend trekt het festival de kaart van de zwoele feestmuziek, met concerten van Asian Dub Foundation, Banda Bassotti en Babylon Circus. Van eigen bodem staan onder meer K's Choice, Merdan Taplak en zelfs schlagerkoning Christoff op het programma. Want voor ManiFiesta mag het divers en breed zijn, maar ook diep.

Naast muziek staan er ook nog eens begeesterende films en spraakmakende debatten op het programma. Zo kunt u meediscussiëren of de regeringen ons wel beschermen tegen het terrorisme. Over hoe het gaat met links in Latijns-Amerika. En over het stakingsrecht dat onder vuur ligt. En er zijn voordrachten van onder meer Stefan Hertmans, Jaak Brepoels en Rachida Ahali.