© *

'Leggings zijn geen broek'-column veroorzaakt luid protest

Sportkleding dragen is een trend, maar of dat ook betekent dat je zomaar in een legging de straat op mag? Als het aan de 64-jarige Alan Sorrentino lag, bleven de sportbroeken in de kast. Hij schreef een open brief over het onderwerp in de Amerikaanse krant Barrington Times, maar die werd onthaald op luid protest en een betoging voor zijn deur.

tib, edm

De athleisure trend, sportkleding dragen in je vrije tijd, is nog steeds niet over zijn hoogtepunt heen. Maar niet iedereen kan de trend appreciëren. In een -niet zo heel vriendelijke - open brief die werd gepubliceerd in The Barrington Times noemt Alan Sorrentino het dragen van yogabroeken buiten de sportschool "het verschrikkelijkste wat de modewereld ooit is overkomen".

 

De 63-jarige Sorrentino argumenteert dat yogabroeken net zoals de minirok, wel ‘schattig’ zijn bij kinderen en jonge vrouwen met een fit lichaam, maar niet gepast voor oudere vrouwen, en al zeker niet als ze de broek niet eens draagt om te gaan sporten.

Zo’n vrouw die haar yogabroek ook buiten de sportschool draagt, is volgens hem ‘even erg als een man die in zijn speedo naar de supermarkt gaat’. Hij sluit zijn brief af met de woorden: ‘ik worstel met mijn eigen lichamelijkheid bij het ouder worden, ik wil niet ook nog eens met die van jullie geconfronteerd worden’.

 

Betoging voor zijn deur

Zijn oproep naar die vrouwen om eerder voor een jeans of geklede broek te kiezen, is echter bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Hun commentaar bewaarden ze niet alleen voor sociale media, afgelopen zondag werd ook een heuse betoging georganiseerd - op Rhode Island, waar Sorrentino woont - waar ongeveer 300 vrouwen vochten voor hun recht op de yogabroek, uiteraard in gepaste outfit.

Sorrentino zelf, die ook doodsbedreigingen en intimiderende e-mails zou ontvangen hebben, verklaarde dat zijn brief als grap was bedoeld. Hij heeft geen spijt van zijn uitlatingen, maar was wel geschrokken van het protest. "Het was bedoeld om mij te kwetsen. Maar wie ben ik? En wat geeft het toch als ik dat gezegd heb", zei hij nadien. "Ik probeerde om als Trump te klinken, maar in werkelijkheid ben ik een homoseksuele democraat die voor Clinton stemt".

En als het om leggings gaat, is er maar één iemand die het beter kan zeggen.

via GIPHY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer