© BELGA

Bondsparket wil een speeldag schorsing voor Zolotic (Roeselare) en roept Kocabas op

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing en 100 euro boete minnelijke schikking gevorderd voor Roeselare-speler Nermin Zolotic. Fazli Kocabas (OH Leuven) wordt wegens een openstaande voorwaardelijke schorsing voor de Geschillencommissie gedaagd. Beide spelers kregen afgelopen weekend op de dertiende speeldag in de Proximus League (1B) een rode kaart.

Roeselare moest op het veld van Cercle Brugge vrijdag een halfuur met een man minder voort. Zolotic trok op het uur en bij een 0-3 stand aan de noodrem nadat Cercle-speler Naudts was doorgebroken. De West-Vlamingen hielden met een numerieke minderheid de voorsprong vast. Zondag (16u) wil Roeselare zich op Schiervelde verzekeren van de eersteperiodetitel. Als de club het strafvoorstel van het Bondsparket aanvaardt, kan coach Arnauld Mercier in de belangrijke thuismatch tegen FC Antwerp geen beroep doen op Zolotic. In het andere geval bepaalt de Geschillencommissie morgen/dinsdag de strafmaat voor de 23-jarige Bosnische verdediger.

OH Leuven verloor zaterdag op de Heizel met 2-0 van Union en werd voor de tweede competitiewedstrijd op rij in de steek gelaten door Fazli Kocabas. De centrale verdediger van de Leuvenaars werd vroeg in de tweede helft uitgesloten voor een duwfout in het strafschopgebied. Ook vorige week trok Kocabas in de thuismatch tegen Cercle (2-0) aan de noodrem met een rode kaart als gevolg. De Geschillencommissie legde de Turkse Belg daarvoor twee speeldagen schorsing op, waarvan één met een jaar uitstel. Amper een dag na het vonnis liet Kocabas zich op dezelfde fout betrappen, waardoor hij dinsdag opnieuw naar de Geschillencommissie moet.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer