Direct naar artikelinhoud

Return wordt roulettespel

Anderlecht zette tegen Dinamo Moskou een sterke prestatie neer, met dank aan het middenveld. Vooral Youri Tielemans (17) op de nummer tien eiste een hoofdrol op. Een goal ontbrak wel, zodat het volgende week bibberen wordt in Moskou.

Is Steven Defour fit of niet? Besnik Hasi maakte er hét thema van op zijn persconferentie daags voor de match tegen Dinamo Moskou. En Hasi was terecht bezorgd om zijn rechterhand op het veld. Net voor de rust speelde de blessure aan de adductoren bij Defour opnieuw op. Maxime Colin mocht zich opwarmen en invallen iets na het uur.

Zonder Dennis Praet, Ibrahima Conté en Marko Marin was Tielemans het beste alternatief op de tien bij Anderlecht. Maar hoe zou Tielemans zijn misser van tegen Mechelen verwerkt hebben? "Maken jullie zich maar niet ongerust", zei Hasi voor de wedstrijd. "Hij zal de knop snel omdraaien."

Jong middenveld

Wat Tielemans gisteren tegen een Europese topploeg - want dat is Dinamo Moskou zeker - getuigde van grote kwaliteit. Van de drie middenvelders was Tielemans het meest aanwezig. De eerste 45 minuten trapte hij vijf keer op doel, telkens met doelgevaar.

Na een dik uur was de pijn voor Defour niet langer te harden. Hasi bracht Colin in, Anthony Vanden Borre schoof een rij op en Andy Najar nam de plaats van Defour in. Maar met een middenveld met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar, bleef Anderlecht ook nu zijn Russische tegenstander domineren.

In de tweede helft liet Aleksandar Mitrovic een uitstekende kans liggen. Dat was het signaal voor Dinamo Moskou om een versnelling hoger te schakelen. Tielemans kreeg nog maar weinig vat op het middenveld en toen Defour naar de kant ging, werd het moeilijk. Het uitvallen van Defour werd gelukkig gecompenseerd door de rode kaart voor Buttner.

Anderlecht stortte zich in het slotoffensief met de neus richting spionkop. Dendoncker probeerde te scoren, maar alweer lag doelman Gabulov in de weg. Anderlecht kreeg gisteravond te weinig loon naar werken. Dan maar volgende week Moskou veroveren.