© Photonews

"Ik kan niet meer tellen hoeveel bekende mannen me ongepast hebben aangeraakt"

"Ik kan niet meer tellen hoeveel bekende mannen me ongepast hebben aangeraakt." Aan het woord is Amber Rose (33), bekend als model, tv-persoonlijkheid, ex van Kanye West en organisator van de zogenaamde SlutWalks. Die opvallende uitspraak deed ze tijdens een interview met Yahoo! Style toen haar naar haar mening over Donald Trump werd gevraagd.

flb

Toen er opnames lekten van Donald Trump en zijn "grab them by the pussy"-uitspraak ontstond er een golf van verontwaardiging in de VS en ver daarbuiten. Veel vrouwen en mannen vonden het niet kunnen dat iemand die misschien de volgende president zal worden, zegt dat je vrouwen zonder hun toestemming in het kruis mag grijpen. Op allerlei sociale media verschenen dan ook verhalen van vrouwen die met dergelijke ongewenste intimiteiten en erger af te rekenen kregen.

Meteen ook de reden waarom Amber Rose niets van Trump moet weten. Als presentator Joe Zee er haar er in een interview dan ook naar vraagt, krijgt hij dit verrassend antwoord te horen. "Ik wil dat hij door die uitspraak in de problemen komt want ik kan de tel niet meer bijhouden hoeveel bekende mannen me al ongepast hebben aangeraakt. Stel je voor: Donald Trump bepotelt je ongevraagd en ik ben een doodgewoon meisje. Wat kan je doen? 911 bellen? Op Twitter gaan en er een tweet over versturen? Hoe kan ik de mensen laten weten wat die kerel mij aandeed en wie zal geloven wat ik zeg? Je probeert er gewoon overheen te raken, en het overkomt zoveel vrouwen."

Het is niet de eerste keer dat Rose een boekje opendoet over het seksuele geweld waar andere vrouwen en zijzelf mee geconfronteerd worden. Net om die reden organiseert ze ook SlutWalks, zodat ze mensen kan laten zien dat vrouwen vrij zijn om hun seksualiteit te beleven zoals ze dat willen, zonder daarop afgerekend te moeten worden. In het verleden nagelde ze ook al de bekende stylist Ian Connor aan de schandpaal nadat ze van tientallen vrouwen te horen had gekregen dat hij hen had verkracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer