Direct naar artikelinhoud

Space Cowboys HHH BBC 1 23.45

Avontuurlijke komedie (VS 2000) van Clint Eastwood met Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland en James Garner.

Na 40 jaar krijgt een stel oude astronauten de kans om hun nooit gemaakte ruimtereis alsnog te maken. Met hun kennis van verouderde technologie zijn ze als enigen in staat een primitieve Russische satelliet te herstellen.

Harrison's Flowers HHH Canvas 20.55

Drama (Fr. 2000) van Elie Chouraqui met Andie MacDowell, David Strathairn, Elias Koteas, Adrien Brody en Brendan Gleeson.

Harrison Lloyd is een gevierde oorlogsfotograaf. Toch overweegt hij om zijn riskante beroep in te ruilen voor een veiligere baan om meer tijd bij zijn familie te kunnen doorbrengen. Aangemoedigd door collega's neemt hij toch nog een laatste opdracht aan. In 1991 gaat hij naar Kroatië, waar de onlusten al snel ontaarden in een regelrechte burgeroorlog. Een tijdje later krijgt Harrisons vrouw Sarah te horen dat haar man vermist is. Sarah, zelf journaliste, laat haar zoon Cesar achter en vertrekt naar Kroatië om haar echtgenoot te zoeken. Samen met fotografen Eric Kyle en Marc Stevenson trekt ze door het woeste Oost-Europese landschap. De confrontatie met de harde realiteit verandert Sarahs leven voorgoed. Ondertussen zorgt Cesar thuis voor de bloemenserre van zijn vader.

Hit List HH Kanaal Twee 22.55

Thriller (VS 1989) van William Lustig met Jan-Michael Vincent.

Als maffiabaas Vic Luca voor zijn misdaden moet terechtstaan, laat hij getuigen vermoorden, zodat er geen bewijzen tegen hem zijn. Bij de laatste getuige, Frank DeSalvo, vergist de huurmoordenaar zich echter van huis. Als eigenaar Mark Collins thuiskomt, vindt hij zijn zwangere vrouw bewusteloos en treft hij zijn beste vriend dood aan. Zijn zoon blijkt bovendien verdwenen te zijn.