Direct naar artikelinhoud

Boonen: 'Klaar voor sterk openingsweekend'

Na twee ritzeges in Qatar, bleef Tom Boonen in Oman op zijn honger. Maar klagen hoor je hem niet. "We kwamen hier met een totaal andere ingesteldheid aan de start", legt hij uit. "In Qatar hadden we een traditie hoog te houden. Daar koersten we met het mes tussen de tanden, alert en supergeconcentreerd. We vijlden er de laatste scherpe kantjes af om met een gerust gemoed naar het klassieke voorjaar te kunnen. In Oman ging het er iets relaxter aan toe. Niet onlogisch, als je vijf dagen het beste van jezelf hebt gegeven. Dan doet zo'n laatste rustige week voor het circus op gang komt deugd."

Boonen vindt dat de ploeg er het maximum uithaalde. "Met Rigoberto Uran mikten we op een fraai klassement en dat is gelukt. Onze Colombiaanse aanwinst was na een paar Trofeo's op Mallorca aan zijn eerste serieuze opdracht toe en die bracht hij tot een goed einde. Zelf mengde ik me een paar keer in het spurtdebat. Met twee ereplaatsen tot gevolg. Voor hetzelfde geld was het twee keer prijs geweest. Details in de voorbereiding van de spurt maakten het verschil. En er werd ook nooit gespurt na een zware etappe, dat scheelde. Die extra overwinning was mooi geweest, maar ik had ze niet nodig om me ervan te overtuigen dat ik goed bezig ben. Ik weet dat ik er zal staan in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne."

Boonen laat de teamverkenning woensdag voor wat ze is. "Ik heb gezegd dat ze niet moeten omzien naar mij. Met de heen- en terugtrip naar Gent verlies ik een halve dag. Dan train ik liever thuis, in Mol. Het kasseigevoel? Dat kan ik in de Kempen ook opdoen, hoor. Ik heb een heel schoon ritje uitgestippeld met flink wat stenen in. Woensdag doe ik nog een laatste stevige training. Dan zal ik helemaal klaar zijn voor het openingsweekend."