© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

© Katrien Franssens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Negen grote ketels soep om van te smullen

Wat is er nu beter om een schoolweek af te sluiten – of de herfstvakantie te beginnen – dan samen te genieten van een heerlijk pompoensoepje? En dus brachten alle leerlingen van het eerste, tweede en vierde leerjaar van het Lyceum in Hasselt snijplankjes en messen mee.

Katrien Franssens

Kilo’s verse groenten moesten fijngesneden worden: wortelen, prei, ajuin, pompoen. Dit was een heel karwei, gelukkig konden we rekenen op heel wat helpende handen. Verschillende ouders en grootouders waren druk in de weer met het schoonmaken van de groenten en staken ook een handje toe bij de leerlingen voor wie het snijden van de harde pompoen niet zo vlot ging. Er werden wel wat traantjes gelaten, maar dit kwam enkel door het snijden van de ajuinen. Zo vonden alle leerlingen het een erg leuke ervaring.Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen en kleuters zich konden opwarmen aan een beker soep, werden er maar liefst negen grote ketels soep gemaakt. Niet alle juffen zijn keukenprinsessen, maar alle grootouders bleken wel kenners te zijn van 'grootmoeders keuken' en voor hen was soep koken dus een eitje. Tegen de middag was de soep schenkklaar en schoven de kinderen gretig aan om hun bokes bij een beker soep te eten. De grote liefhebbers konden soep bijvragen en zo verlieten alle kinderen met een brede lach en hier en daar nog wat sporen van soep rond de mond de tafels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer