Direct naar artikelinhoud

Gooit blessure Fellaini roet in het eten?

Dat kon er nog wel bij. Marouane Fellaini (26) staat wellicht een tijdje aan de kant, nadat hij zich dinsdag op training aan de enkel blesseerde. Hoe ernstig de schade is, moet de komende dagen blijken.

De beelden van een Fellaini met krukken, voet in een beschermende bot, die gisterenmorgen opdoken, voorspelden weinig goeds. De Rode Duivel had na een contact de training met een pijnlijke linkerenkel moeten verlaten. Een breuk werd op de eerste scans niet vastgesteld, maar uit de onderzoeken was gisterenavond nog niet duidelijk hoe serieus de schade is. Op Old Trafford bestaat de vrees dat de ligamenten of de aanhechting aan het bot geraakt zouden zijn, een blessure die hem weken tot maanden aan de kant kan houden. Officieel wilde Manchester United niets kwijt, tot de definitieve diagnose is gesteld.

Elke blessure komt ongelegen voor een speler, maar voor Fellaini op dit moment des te meer. De middenvelder wou zich, na een teleurstellend eerste seizoen met polsblessureleed en een weerbarstig vormpeil, absoluut bewijzen aan zijn nieuwe trainer Louis van Gaal. En mocht die hem, zoals in de wandelgangen nog altijd wordt gefluisterd, toch de deur wijzen, had hij een vluchtroute achter de hand: Napoli. Trainer Rafa Benitez dringt nog altijd aan op zijn komst naar Zuid-Italië, ondanks het feit dat de club gisteren met Jonathan De Guzman nog een middenvelder vastlegde. Met een ernstige blessure kan Fellaini die overgang zo goed als zeker vergeten.