Instagram @voguearabia
Volledig scherm
© Instagram @voguearabia

Vogue schrijft geschiedenis en plaatst 3 modellen met hoofddoek op de cover

Voor de eerste keer ooit poseren 3 modellen met een hoofddoek op de cover van de Arabische Vogue. Met als bijschrift: “De hijab is onze keuze”. Halima Aden, Ikram Abdi Omar en Amina Adan hebben alle drie een succesvolle carrière uitgebouwd in de modewereld en Vogue wil door hen op de cover te plaatsen de stereotypen rond vrouwen die een hoofddoek dragen doorbreken.

9 reacties

  • Mustafa Weinbaum

    5 jaar geleden
    De hooffdoek is en blijft een symbool van onderwerping. Bij de katholieke nonnetjes is dat een onderwerping aan god. In de islamcultuur is dat een onderwerping aan de man, wat ethisch toch wel zeer bedenkelijk is vanuit Westers perspectief. in de islamitische cultuur is een vrouw nu eenmaal niet gelijk aan een man en wordt ze maatschappelijk verondersteld zich te onderwerpen: niks vrije keuze dus.
  • Roland Q

    5 jaar geleden
    het is in islam helemaal géén keuze, maar verplichting. Loop rond in Antwerpen of Brussel en kom met mij mee naar de moskee. Denk je nu echt dat die kindjes van amper 8 jaar 'kiezen' om met hoofddoek of chador rond te lopen? Een deel van de (Westerse) moslima's is dan meer seculier maar mogen we asjeblieft toegeven dat zij een extreme minderheid zijn in Islam? Ga eens naar de Saudi's of Indonesië, dan zie je hoe de ruime meerderheid leeft en als gematigd moslim gruwel ik ervan
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Magda Lenaerts,juiste standpunt ,men wil het wel doen geloven dat uit vrije wil is ,doch in mijn loopbaan veel gereisd en overal geweest en heb ook de andere kant van dit vrijwillig gehoord ,nu ja ,ze beliegen toch maar zichzelf.
  • Kim Schoonbaert

    5 jaar geleden
    Indien uit vrije wil... prima dames.
  • Nilay cetinkaya

    5 jaar geleden
    Het is een keuze niemand verplicht het dus ze moeten niet zagen