Direct naar artikelinhoud

"Gezellig en experimenteel: dit is voor mij de ideale stad"

Wat staat er op je persoonlijke zomeragenda?

"Ik wil zeker enkele festivals afschuimen, in België en in het buitenland. Ik hou ook van de zomer in Gent en hier zijn de Gentse Feesten een must. Ik bezoek ze al sinds ik mag uitgaan. Oorspronkelijk ben ik van Melle, maar voor mijn studies verhuisde ik naar Gent. Sinds vier jaar woon ik met mijn vriendin in Gentbrugge."

Waarom besloot je uit te wijken naar de rand?

"We vonden hier toevallig een leuk huurhuis met tuin. Gentbrugge ligt vijf minuutjes buiten de ring en is gegeerd bij de middenklasse, want er zijn goede invalswegen, het is proper, je hebt alles bij de hand en er is veel groen. Bij mooi weer ga ik graag wandelen of fietsen in de Gentbrugse Meersen. Zulke plekken maken deze gemeente extra aantrekkelijk om te wonen, maar helaas ook duur voor wie wil kopen. Als we daaraan toe zijn, denk ik dat we richting platteland trekken."

Je droomt niet van een grote stad?

"Het zou interessant geweest zijn om in mijn studententijd in een stad als Brussel te hebben gewoond, maar nu heb ik niet het gevoel dat ik iets mis. Je hebt mensen die grootsteden verheerlijken, maar ik geef toch de voorkeur aan een gezellige en leefbare plek als Gent. Ik ben trots op Gent. Er heerst een linksere sfeer en er is veel ruimte voor experiment. Tijdelijke projecten als Dok Gent en de Rabotsite onderstrepen dit."

Welke buurt springt er voor je uit?

"De Sint-Machariuswijk, waar ik vroeger op kot zat. Door de ligging, openheid en parken. De overheid maakt veel werk van de openbare ruimtes en er zijn heel wat groenzones en fietspaden bijgekomen. Denk aan het parkje voor het Van Eyckzwembad."

Waar ga je naartoe voor een portie cultuur?

"Mijn cultuur- en uitgaansleven speelt zich volledig af in Gent. Echt de moeite om eens binnen te springen vind ik de bibliotheek De Krook. Het is een heel aangenaam gebouw om door te wandelen en je voelt dat er goed over nagedacht is. Maar Gent heeft ook enkele toffe restaurantjes bij gekregen, zoals eetcafé De Buffel. Het heeft een eenvoudige kaart en zit altijd vol echte Gentenaars. Ook Castor en Pollux met zijn degelijke en betaalbare keuken behoort tot mijn favorieten. Er zitten jonge mensen achter die ik erg bewonder om hun moed en het harde werk dat ze in de nieuwe zaak steken."

Frontman van de Gentse band Amongster.

Won in 2014 De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Bracht pas het album Trust Yourself to the Water uit.

Deze zomer te zien op o.a. Zeverrock (Zevergem) en Boomtown op de Gentse Feesten.