Direct naar artikelinhoud

Slachtoffer Boston Bombing trouwt met verpleegster

Een man die zwaargewond raakte bij de bomaanslag op de marathon van Boston heeft de liefde van zijn leven gevonden in het revalidatiecentrum waar hij werd verpleegd. James Costello vroeg verpleegster Krista D'Agostino met succes ten huwelijk.

Costello is de man die daags na de terreur in Boston in zowat elke krant verscheen. Rug gekromd, blik verdwaasd en broek letterlijk van zijn benen gescheurd.

Bim, zoals zijn vrienden Costello noemen, bevond zich vlak bij de aankomstlijn van de marathon toen de Tsjetsjeense broers Tamerlan en Dzhokhar Tsarnaev daar op 15 april hun bommen lieten ontploffen. Drie van zijn kompanen raakten hun benen kwijt, terwijl Costello zelf heel wat huidtransplantaties nodig had om van zijn brandwonden te herstellen.

Na twee weken ziekenhuis werd hij overgebracht naar het revalidatiecentrum waar ook zijn vrienden verbleven. "Ik was blij dat ik kon zien hoe zij herstelden", schreef hij op Facebook.

"Maar ik vroeg me toch ook af wat voor goeds er uit deze tragedie kon voortkomen. Tot ik enkele dagen later een verpleegster zag, Krista. We bleken gemeenschappelijke kennissen te hebben, maar hadden elkaar toch nooit eerder ontmoet. En na enkele gesprekken had ik begrepen dat ze niet alleen geweldig mooi is, maar ook goed van hart."

Costello kon Krista overtuigen om aan zijn zijde naar een benefiet voor de slachtoffers te gaan. "Van die eerste date kwam al gauw een volgende en in de maanden nadien werden we onafscheidelijk."

Cruise

Zo vergezelde Krista James ook toen hij vorige week op reis vertrok naar Europa - samen met andere slachtoffers en hulpverleners die door een plaatselijke rederij waren uitgenodigd voor een elfdaagse 'Heroes Cruise'.

Die cruise bracht hen afgelopen weekend in de Franse stad Lyon en daar vroeg Costello Krista D'Agostino ten huwelijk.

Precies acht maanden na de aanslag verscheen er op Costello's Facebookpagina een foto van Krista met de verlovingsring die hij haar schonk. "Nu weet ik waarom ik betrokken moest raken bij deze tragedie", schreef hij daarbij. "Om mijn beste vriendin te ontmoeten, de liefde van mijn leven. Ik meld met veel plezier dat wij de rest van onze dagen samen zullen doorbrengen. We hebben ons gisteravond verloofd!"

In Boston zelf is er ondertussen opschudding over een lang portret dat de krant The Boston Globe van de broers Tsarnaev gemaakt heeft. Dat legt de klemtoon op hun moeilijke gezinsachtergrond en laat familieleden vertellen dat de oudste - Tamerlan, die op zijn vlucht voor de politie om het leven kwam - stemmen hoorde en geestesziek was.

In de concurrerende krant The Boston Herald schreeuwden slachtoffers en nabestaanden al hun woede uit over zoveel mededogen met de kerels die zij als terroristen beschouwen.