Direct naar artikelinhoud

Flipkens ondergaat hartonderzoek

Kirsten Flipkens (28) kende een naar einde van Roland Garros. Zaterdag moest ze forfait geven voor haar tweede ronde van het dubbelspel omdat ze zich onwel voelde. Steken in de borstkas en hartkloppingen. Flipkens bracht de nacht door in een ziekenhuis en ging langs bij hartspecialist Pedro Brugada in Aalst.

Normaal had Kirsten Flipkens zaterdag aan de zijde van Dominika Cibulkova een dubbel moeten spelen tegen de Amerikaanse meisjes Keys en Riske. Dat lukte evenwel niet omdat ze zich te slecht voelde. Hartkloppingen, steken in de borstkas, duizeligheid. De toernooidokter stuurde haar onmiddellijk naar een hospitaal, waar Flipkens enkele basisonderzoeken onderging. Uit voorzorg werd ze zelfs een nacht in het ziekenhuis gehouden. Gisteren mocht ze alweer beschikken. Vooral omdat haar entourage haar zo snel mogelijk in België wilde krijgen om verdere onderzoeken uit te voeren. Die tests gebeurden bij hartspecialist Pedro Brugada in Aalst. Bij het ter perse gaan waren er nog geen resultaten van dat onderzoek.

Ingrijpende maatregelen maar die zijn mede ingegeven door hetgeen Flipkens twee jaar geleden meemaakte. Toen ontsnapte ze aan een levensbedreigende situatie toen men net voor ze op een vliegtuig wou stappen naar Japan begreep dat de aanhoudende last in haar kuit van een bloedprop kwam. Flipkens moet sindsdien elke lange lijnvlucht bloedverdunners inspuiten en steunkousen dragen.

"Ik denk dat het allemaal niet zo erg zal zijn", zei vader Marino Flipkens. "Zondag voelde Kirsten zich al veel beter. Waarschijnlijk heeft ze een virus opgelopen, want blijkbaar woedt er iets onder de speelsters."

Zo moest Silvia Soler-Espinosa in haar wedstrijd tegen Kiki Bertens na één set de dokter op het veld laten komen omdat ze zich duizelig voelde. Nadat haar bloeddruk werd gecheckt kon ze verder spelen, maar erg veel fut zat er niet in. Ook Andrea Petkovic kampt al sinds enkele dagen met een maagvirus. "Ik ben al even beste vriendjes met mijn toilet", drukte de Duitse zich fijntjes uit. "Wij hebben Kirsten haar problemen dan ook gemeld aan de toernooidirectie", aldus Marion Flipkens. "Mogelijk is er een voedselvergiftiging in het spel."

Sowieso is dit geen fijn gevoel voor Flipkens die in de komende weken heel wat punten te verdedigen heeft: een finale in Rosmalen en een halve finale op Wimbledon. Ze zou dus best topfit aan het grasseizoen beginnen. Normaal gezien staat voor haar vanaf volgende maandag het toernooi van Birmingham op het programma.