Direct naar artikelinhoud

Inter boekt zuinige CL-zege (2-1) tegen Chelsea

MILAAN

Inter Milaan tegen Chelsea, dat was het nummer één uit de Serie A tegen het nummer één uit de Premier League. De strafste affiche dus in de 1/8ste finales van de Champions League. Het werd 2-1, niks is nog beslist.

Inter haalde de ex-coach van Chelsea, Jose Mourinho, in om eindelijk nog eens Europees succes te halen. Iets wat het team van de Portugees goed begrepen had, want na twee minuten en 45 seconden stond het al 1-0. Milito zette John Terry in de wind en schoof de bal tussen Cech en de linkerpaal binnen. Iedereen recht op de bank bij Inter, behalve, zoals aangekondigd, één man: José Mourinho.

Van een goed begin gesproken dus, maar meer dan die goal liet Inter niet zien in de eerste helft. Het waren de bezoekers die de match in handen namen en heersten over het middenveld. Dat initiatief werd niet beloond, ondanks onder meer een kanonskogel van Drogba. Tegen de gang van het spel in verdubbelde Inter zelfs bijna de score, maar Eto’o struikelde over zijn eigen voeten en dus ging het intikkertje toch niet binnen. Chelsea moest dan maar proberen om in de tweede helft een goede uitgangspositie af te dwingen en daarin slaagde het heel snel. Na vijf minuten kregen de bezoekers waar ze in de eerste helft eigenlijk al recht op hadden: een goal. Kalou knalde door het pak binnen. 1-1, gerechtigheid was geschied, maar Chelsea kon niet lang genieten van dat doelpunt. Vier minuten later klom Inter alweer op voorsprong via Cambiasso. Mourinho bracht met Balotelli even later nog een extra aanvaller in. Inter wou dus graag een ruimere voorsprong. Die kwam er niet, want na de derde goal van de avond ging de match op slot.Mourinho zal zich dus tevreden moeten stellen met die 2-1. Een verraderlijke uitslag voor de terugmatch.

CSKA Moskou maakte gisteren zijn debuut in de 1/8ste finales van de Champions League. Dat deed het met nauwelijks matchritme in de benen. De Russische competitie zit er al op van begin december en dus waren de Spanjaarden favoriet om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Zeker toen Álvaro Negredo halverwege de eerste helft de score opende voor de bezoekers. Moskou vond pas in de tweede helft een antwoord. Mark Gonzales knalde vanop dertig meter de gelijkmaker binnen. Moskou wou nog wel, maar kon de Spaanse defensie niet meer kraken. (HVM)