Koen Geens.
Volledig scherm
Koen Geens. © Photo News

België werkt volop aan repatriëring kinderen van IS-strijders

De regering werkt actief aan de repatriëring van kinderen die zich in Syrische kampen bevinden. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) na het nieuws dat er sinds de val van Baghouz in Syrië al twee Belgische kinderen zouden overleden zijn. 

17 reacties

  • Gerda Phlypo

    5 jaar geleden
    Laetitia Dubois , U vergist zich de merendeel van de bevolking is tegen
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Je moet niet gelovig zijn om voor die terugkeer te pleiten, maar gewoon humanist zijn. Het zijn Belgische kinderen, onschuldig in al wat daar gebeurd is, en nog geen prooi voor hersenspoeling.. Terugkeren? Het zal zo zijn omdat het zo is, zou de vroegere premier Achille Van Acker hebben gezegd. Vandaag durven ze zoiets in de regering niet meer zeggen.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De rechter heeft gevonnist dat de Belgische regering moet proberen om die Belgische kinderen te repatriëren. Maar ALS Geens zijn uiterste best doet, maar het dan toch niet lukt, dan kan men Geens niks kwalijks nemen. Trouwens, Eline Bastiaensen, waarom zijn kinderen met een Belgisch paspoort meer waard dan kinderen met een Syrisch paspoort?
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    "Het is contraproductief om er teveel over te zeggen", dus betekent dit dat er geen draagvlak is bij de bevolking, zeker in een verkiezingsjaar. Ik ga akkoord mits er clausules komen dat gezinshereniging met vooral de moeder onmogelijk maakt en dat het kind in een NIET gelovig pleeggezin geplaatst wordt, zodat het niet verder vergiftigd kan worden.
  • Ronny Wauters

    5 jaar geleden
    Een echte schande dat de regering hieraan meewerkt!!!