© Jan Van der Perre

Radio 2 Antwerpen verlaat deSingel en verhuist tijdelijk naar The Beacon

De Antwerpse redactie van Radio 2 verhuist in september naar The Beacon, het voormalige Tolhuis aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. Het is een tijdelijk onderdak, totdat de uiteindelijke locatie in Hangar 26 klaar is.

svw

Radio 2 Antwerpen zit momenteel nog in kunstcampus de­Singel. De verhuis is een gevolg van de besparingsplannen bij de VRT, waarbij de kostprijs voor huisvesting flink naar beneden moet. Uiteindelijk moet de redactie van Radio 2 Antwerpen terechtkomen in Hanger 26 aan de Scheldekaaien. Alleen loopt dat project vertraging op.

“The Beacon wordt onze tijdelijke stek, tot we naar onze definitieve locatie kunnen verhuizen”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Hoelang dat zal zijn, is moeilijk te zeggen, maar het zal minstens voor een jaar zijn.”

Radio 2 komt op de gelijkvloerse verdieping aan de kant van de Sint-Paulusplaats.

“Dit past binnen onze filosofie om dicht bij onze lezers te staan”, zegt Van Goethem. “Het moet toegankelijk zijn. Daarom ook de keuze voor Hangar 26. Dat biedt mogelijkheden om evenementen te organiseren op de kaaien.”

Bij The Beacon zijn ze blij met de komst van Radio 2. Het gebouw biedt onderdak aan bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen met behulp van het internet.

“Met Radio 2 hopen we de link te kunnen leggen tussen de technologie die hier wordt ontwikkeld en het grote publiek”, zegt Wim De Waele, manager van The Beacon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER