Direct naar artikelinhoud

Royal de Luxe en Let's Go Urban maken het mooie weer op Zomer van Antwerpen

Royal de Luxe komt opnieuw naar Antwerpen. Eerder ging de Scheldestad plat voor De Reus, de Olifant, de Duiker en de Kleine Reuzin van het Franse straattheatergezelschap. Nu pakt het uit met een westernvoorstelling.

Rue de la chute moet een groots spektakel worden "met een fantastisch verhaal, nooit geziene special effects, hilarische scènes en verrassende wendingen". Opnieuw was het de Zomer van Antwerpen, het muziek-, theater-, circus- en filmfestival dat de stad van Brabo jaarlijks in haar ban houdt, die Royal de Luxe uitnodigde. Momenteel is het gezelschap de voorstelling aan het maken. Eind juni gaat zij in première in thuisbasis Nantes. Twee jaar geleden lokte Royal de Luxe nog 800.000 bezoekers naar Antwerpen met De Duiker, zijn Hand en de Kleine Reuzin. Rue de la chute zou echter kleinschaliger zijn. De Franse compagnie kwam voor het eerst naar Antwerpen in 1998 en is na het monstersucces van De Olifant van de Sultan, een jaar later, blijven terugkeren.

Tweede opgemerkte gast op de Zomer van Antwerpen: Let's Go Urban, de danscompagnie van Antwerpenaar van het jaar Sihame El Kaouakibi, die twee weken terug nog de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Amateurkunsten kreeg. Het team jonge makers brengt een urban versie van Prokofievs Cinderella. Daarbij mixen ze ballet met eigentijdse dans, klassieke muziek met moderne beats. Cinderella Urban Fairytale wordt hun eerste voorstelling voor een groot publiek in Vlaanderen.

De Zomer van Antwerpen loopt van 29 juni tot en met 2 september. Royal de Luxe is van 11 tot en met 22 juli te gast, Let's Go Urban van 1 tot en met 12 augustus. Waar precies hun voorstellingen zullen doorgaan, blijft voorlopig nog geheim. De rest van het festivalprogramma wordt op 31 mei bekendgemaakt. De ticketverkoop start op 16 juni.