Direct naar artikelinhoud

Van Avermaet: 'Ik geloof in mijn kansen op WK'

Greg Van Avermaet (28) lijkt nu al klaar voor het WK. Hij trainde en koerste de voorbije vier weken op grote hoogte in Amerika. 'Vol vertrouwen en met uitstekende benen.'

Geen Eneco Tour of Vuelta voor Greg Van Avermaet. De allrounder van BMC deed de voorbije maand zijn eigen ding en koos voor een Amerikaanse tournee. Eind juli reisde hij af naar Park City in de Rocky Mountains voor een weekje hoogtestage, aansluitend volgden de Ronde van Utah, opnieuw een korte trainingsperiode in Park City en dan de Ronde van Colorado.

Van Avermaet leefde en fietste vier weken lang op een hoogte van tweeduizend meter en meer. "Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijden en trainingen. Het effect van wat ik in de VS gedaan heb, moet ik over een dag of vijf beginnen voelen. Normaal zou het effect een maand moeten aanhouden."

Dat is tot net aan het WK in Firenze, en dat was exact de bedoeling. Van Avermaet heeft van de race om de regenboogtrui zijn grote doel van het najaar gemaakt. Bondscoach Carlo Bomans maakt zijn selectie pas op 16 september bekend, maar geen mens die eraan twijfelt dat Van Avermaet een van de Belgische speerpunten wordt.

"Het parcours moet mij liggen", zegt Van Avermaet over de zware omloop. "Het wordt een soort Luik-Bastenaken-Luik. Nibali en Rodriguez zullen de topfavorieten zijn. Ik zal op mijn best moeten zijn, maar ik geloof erin."

Mentaal is Van Avermaet top. "Deze zomer lukt het om te winnen. Ik voel me bevrijd en zit vol vertrouwen."