Direct naar artikelinhoud

Hommeles bij overname Free Record Shop

Een van de kandidaat-overnemers van Free Record Shop trekt naar de rechter omdat volgens hem de curatoren van de mediaketen een overnameovereenkomst naast zich hebben neergelegd. Het gaat om Martijn Rozenboom, een Nederlander die in Duitsland woont en namens een groep investeerders optreedt.

Rozenboom beweert dat hij vorige dinsdag een overeenkomst had met de curatoren. "Maar op donderdagavond kregen we te horen dat we buiten de bieding vielen omdat we een door de curatoren gevraagd bedrag van 1 miljoen euro niet hadden gestort", zegt Rozenboom in het Nederlandse Financieele Dagblad. "Dat hebben we niet gedaan omdat we bang waren dat het geld zou verdwijnen."

Volgens Rozenboom hebben andere bieders dat bedrag ook niet gestort. De curatoren ontkennen dat er vorige dinsdag een akkoord was. "Er was een bod maar geen overeenkomst", klinkt het. De curatoren stellen dat Rozenboom geen kandidaat meer is omdat hij de investeerders achter het bod niet bekend wilde maken en omdat het gevraagde bedrag niet werd gestort.

"Ik wilde minstens 30 van de Nederlandse winkels behouden", zegt Rozenboom. Hij had ook zijn zinnen gezet op de Belgische Free Record Shop-winkels en de winstgevende Game Mania-keten. Om het bedrijf weer gezond te maken wilde Rozenboom onderhandelen over lagere huur en een game-assortiment toevoegen.

Vrijdag maakten de curatoren van Free Record Shop bekend dat de keten een doorstart zou maken. Er was een oplossing waarbij een "aanzienlijk aandeel van de winkels" in Nederland en België onder nieuwe leiding zou doorgaan.