K3 zorgt voor ware overrompeling op Boekenbeurs

De 80ste editie van de Antwerpse Boekenbeurs is maandag van start gegaan voor het grote publiek. Dat niemand minder dan de Studio 100-groep K3 aanwezig was op het boekenfestijn, zorgde voor een ware overrompeling aan de stand waar ze hun boek ‘Iedereen K3’ signeerden.

BaP

Heel wat fans zakten maandag af om een glimp te kunnen opvangen van K3. Naast het signeren van boeken ging het vrouwelijk trio ook duchtig op de foto met tal van selfies.

“We vinden het een beetje spannend omdat we dit nog nooit hebben gedaan. We zijn alvast heel fier op ons nieuwste boek”, vertelt Hanne Verbruggen. De K3-meisjes zijn zelf ook niet vies van wat literatuur te lezen. “Ik lees wel graag”, zegt Marthe De Pillecyn. “Als ik tijd vind, lees ik om tot op rust te komen. Zeker als er prentjes in staan, wat ook in ons boek tot uiting komt. Bovendien leren de mensen ons ook een beetje beter kennen, wat ook leuk is.”

Stevig feestje

Zondagavond ontving de Antwerp Expo al enkele schrijvers en genodigden van de standhouders op de officiële opening. Heel wat Vlaamse boekenliefhebbers maakten er een stevig feestje van. Zo brachten onder meer reportagemaker Paul Jambers en diens schrijvende vrouw Pascale Naessens, Caroline Bastiaens (CD&V) en Bert Anciaux (sp.a) een bezoekje aan de opening.

Ondanks de talrijke opkomst op de eerste avond, mag er niet vergeten worden dat het medium stevige concurrentie te verwerken krijgt. Dat weet ook André Vandorpe, directeur van Boek.be. “We hoeven daarvoor geen diepgaand onderzoek voor te voeren. Heel wat mensen leggen hun prioriteiten bij een andere activiteit.”

De lezer die besluit om af te zakken naar de Antwerp Expo, blijft niet op zijn honger zitten. “Alle bezoekers krijgen een bonnenboekje ter waarde van 160 euro dat ook in de boekhandels gebruikt kan worden”, besluit Vandorpe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boekenbeurs