© ss

Vader heeft er na bevalling van 12de kind nog steeds niet genoeg van

Ze hadden al zes dochters en vijf zonen, maar afgelopen zomer kwam daar nog een twaalfde kind bij. Opnieuw een meisje. “Of ik verslaafd ben aan het krijgen van kinderen? Zoiets, ja”, geeft mama Mandy (39) uit de Engelse stad Worthing toe.

nadb

In totaal bracht Mandy negen jaar uit haar leven zwanger door. Samen met haar man Nathan voedt ze nu twaalf kinderen op. De jongste werd afgelopen zomer geboren, de oudste is intussen 23 jaar.

Na haar bevalling gaf moeder Mandy toe dat ze “verslaafd is aan het krijgen van kinderen”. Haar verslaving begon naar eigen zeggen meer dan twee decennia geleden toen ze op zestienjarige leeftijd haar eerste kindje kreeg. “Ben ik verslaafd aan kinderen krijgen? Zoiets, ja”, zei ze.

Gelukkig houdt ook haar man van een groot gezin. Hij hoopt zelfs in totaal 20 kinderen te krijgen met zijn vrouw. “Ik zou het liefst op 12 kinderen houden”, zegt Mandy. “Maar dat heb ik de afgelopen 7 keren ook gezegd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Iedere keer opnieuw geniet Mandy ervan haar baby voor de eerste keer in de armen te sluiten. “Dat is magisch. Ik hou ervan het kindje dat negen maanden in mijn buik heeft gezeten te ontmoeten.”

Toch wordt de bevalling er nooit gemakkelijker op. Ook het huishouden wordt telkens chaotischer. “De eerste twaalf weken met een nieuwe baby in huis zijn de hel. Ik ben telkens zo moe. De huishoudelijke taken houden nooit op”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER