© Raymond Polus

Chiro-heem wordt gesloopt

Het Chiro-heem aan de Mersenhovenstraat wordt gesloopt. Het dossier voor de afbraak werd opgestart. Open Vld stelt voor om deze site te benutten als extra parkeerplaats. “Maar dat is niet aan de orde,” aldus burgemeester Tom Thijssen (CD&V).

Raymond Polus

Stefan Houbrechts (Open Vld) : “Het Chiro-heem is een aftands gebouw, helemaal verloederd en al jaren enkel nog in gebruik om afgedankte spullen in te stockeren. Jarenlang werd ook een behoorlijke huurprijs betaald voor dit perceel. In april 2017 diende ik, in naam van onze fractie van Open VLD, al een voorstel in om het Chiro-heem te slopen en het perceel zo aan te passen dat het een ideale verzamelplaats voor mobilhomes kon worden. Alle nutsvoorzieningen, elektriciteit, water, zijn immers voorhanden. Ons voorstel werd evenwel weggestemd. Maar nu zien we dat bij besluit van het schepencollege van 18 januari nu toch beslist werd de huurovereenkomst op te zeggen. We pleiten dus nu opnieuw om deze gronden te verwerven en hier een parkeerplaats voor o.a. mobilhomes van te maken.”

“Deze bouwgrond is in handen van een familie”, legt burgemeester Tom Thijssen (CD&V) uit. “En ze zijn niet te koop. Bovendien zijn we er zeker van dat dergelijk perceel bouwgrond op die plaats veel te duur zal zijn voor ons. Voor de opvang van de mobilhomes zal naar een andere oplossing gezocht worden. Zo denken we er aan om de parking achter het gemeentehuis te ontsluiten en er specifieke standplaatsen voor mobilhomes van te maken, voor zien van water en elektriciteit, die dan tegen betaling kan betrokken worden. Ook zullen we dan hiervoor de nodige wegwerkzaamheden uitvoeren en terminals laten plaatsen. Dit is voorzien in de meerjarenplanning 2020 – 2025. Daarnaast zullen we in een latere fase voorzieningen maken in de deelkernen. Ondertussen hebben we de huurovereenkomst van de grond opgezegd en het dossier voor afbraak opgestart, zodat de afbraak van het heem in 2020 kan starten en we het perceel in zijn oorspronkelijk staat terug aan de eigenaars kunnen geven. Wel zullen we hen verzoeken, zolang er niet op gebouwd wordt om hier een tijdelijke groene zone te mogen aanleggen voor sport en spel voor de kinderen van de omgeving.”